Σχετικά με τη δράση

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και φίλοι του 2ου Συστήματος,

Μετά από μια περίοδο που βρισκόμασταν μόνο εξ αποστάσεως, επιστρέψαμε στις προσκοπικές δράσεις. Η φιλόξενη εστία του Συστήματός μας, μετά από τόσο καιρό, γέμισε και πάλι με τις παιδικές φωνές των λυκοπούλων, των προσκόπων και των ανιχνευτών μας. Σήμερα, η ανάγκη για δια ζώσης παιχνίδι στην φύση είναι μεγαλύτερη από ποτέ, τηρουμένων πάντα των απαραίτητων προφυλάξεων για την ασφάλεια όλων μας. Οι βαθμοφόροι μας ήδη βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τις θερινές κατασκηνώσεις, οι οποίες φέτος σκοπεύουμε να είναι αξέχαστες για όλους, αφού πρέπει να αναπληρώσουμε μια ολόκληρη χρονιά δραστηριοτήτων, παιχνιδιών, γνώσεων και μοναδικών προσκοπικών εμπειριών. 

Η οικονομική κρίση που έπληξε όλους μας, δεν θα ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει και τον εθελοντισμό. Δεδομένου των περιοριστικών μέτρων, η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης (ΕΚΣ), αυτή την χρονιά, δεν ήταν εφικτό να διοργανώσει δράσεις για την οικονομική ενίσχυση του Συστήματος, όπως μπάρμπεκιου, υπαίθριες αγορές ή συνεστιάσεις. Αυτές οι δράσεις, όμως, καλύπτουν τόσο τα πάγια έξοδα, όπως λογαριασμούς, ενοίκιο, υλικά, όσο και έκτακτα έξοδα, όπως επιδιορθώσεις, ανακαινίσεις και υλικά για κατασκηνώσεις. Οι πρόσκοποι όμως είναι αισιόδοξοι και προσαρμόζονται στις νέες προκλήσεις.  

Βασική μέριμνα του Συστήματός μας, ανέκαθεν ήταν να κρατάει το κόστος των δραστηριοτήτων σε όσο το δυνατό χαμηλό επίπεδο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν όλο και περισσότερα παιδιά και κυρίως αυτά που οι οικογένειές τους βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως ίσως ενημερωθήκατε, η ΕΚΣ μας κατάφερε να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της φετινής ετήσιας συνδρομής για όλα τα μέλη του Συστήματος. 

Εν όψει όμως των φετινών κατασκηνώσεων, τις οποίες κανένα μέλος μας δεν πρέπει να χάσει για οικονομικούς λόγους, προχωράμε σε μία δράση συλλογικής χρηματοδότησης (crowdfunding) για την ενίσχυση των φετινών κατασκηνώσεων του Συστήματος. Σε αυτή την δράση καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συστήματος να συνεισφέρετε, στο βαθμό που μπορείτε, κάνοντας μια δωρεά. Αλλά ακόμα και όσοι δεν μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά μπορούν να βοηθήσουν διαδίδοντας την δράση μας σε φίλους και γνωστούς.   Όλες οι δωρεές θα διατεθούν για την κάλυψη εξόδων των κατασκηνώσεων, ώστε να διατηρηθεί στο χαμηλότερο δυνατό ποσό η φετινή συμμετοχή των μελών μας, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στον κατασκηνωτικό εξοπλισμό, στα παιχνίδια, στα αναλώσιμα υλικά ή στο πλούσιο διαιτολόγιο. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να παίξουν ελεύθερα  στην φύση και ας βοηθήσουμε τους βαθμοφόρους μας να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις συνεχείς ανάγκες. Όλοι μαζί σίγουρα μπορούμε καλύτερα!

Οι δωρεές μπορούν να καταβληθούν εύκολα και με ασφάλεια μέσω του νέου ειδικά σχεδιασμένου για την δράση αυτή site μας: www.2spa.gr . Εναλλακτικά,  για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους: Ράμμο Γιώργο – Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (6970805960).

Καθώς και στο email: 2amarousiou@sep.org.gr.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι για κάθε μια δωρεά (ανεξαρτήτως ποσού) θα λάβετε μόλις ολοκληρωθεί η δράση, ένα από τα μοναδικά περιορισμένου αριθμού αναμνηστικά ενθύμια του Συστήματος !

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας διαβεβαιώνουμε ότι η βοήθεια σας θα επιστρέψει με τον καλύτερο τρόπο στα παιδιά, που μετά από τόσους μήνες περιορισμού, έχουν περισσότερο ανάγκη από όλους μας να επιστρέψουν στην φύση και στο προσκοπική παιχνίδι!