Πυροφύλαξη Κτήματος Συγγρού από Προσκόπους Καλοκαίρι 2022

Αγαπητοί αδερφοί πρόσκοποι και φίλοι

Το Κτήμα Συγγρού είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου των βορείων προαστίων και  ίσως ο μεγαλύτερος φυσικός τόπος άθλησης και αναψυχής του λεκανοπεδίου. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους θερινούς μήνες, έχει απειληθεί η ακεραιότητά του, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα, είτε από λάθος, είτε από σκόπιμες ενέργειες.

Οι Πρόσκοποι του Αμαρουσίου έχουν συνδέσει την εκατονταετή ιστορία τους με το δάσος Συγγρού και, εδώ και πολλά χρόνια -από το 1993-, έχουν βοηθήσει στην φύλαξη του δάσους κατά τις απογευματινές αλλά και τις νυχτερινές ώρες, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Πολύ περισσότερο, ως 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, έχοντας την εστία μας εντός του κτήματος Συγγρού τα τελευταία 16 χρόνια, θεωρούμε χρέος μας να βοηθήσουμε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα του. Για αυτό το σκοπό, φέτος το καλοκαίρι, θέτουμε στην διάθεση του Ι.Γ.Ε. την εθελοντική μας δυναμική στην πυροπροστασία του κτήματος ως επιπρόσθετο μέτρο στις οργανωμένες ενέργειες πυροπροστασίας που το Ι.Γ.Ε. έχει προγραμματίσει.

Σε αυτή την προσπάθεια θα ήταν χαρά μας και ιδιαίτερη βοήθεια να συμμετέχουν  ενεργοί πρόσκοποι, μέλη ΕΠΠ και ΕΚΣ των συστημάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής. Η φύλαξη θα πραγματοποιείται από τις 17:00 έως τις 20:00 με ομάδες 3 ή και περισσοτέρων ατόμων, με προσκοπικό μαντήλι, είτε πεζοί είτε με ποδήλατα, στους περισσότερους δρόμους αλλά και στα μονοπάτια του κτήματος Συγγρού.

Ευελπιστούμε και για τη δική σας συμβολή στην προσπάθειά μας αυτή να κρατήσουμε ζωντανό το μοναδικό αυτό χώρο πρασίνου και αναψυχής.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Γεωργόπουλος

Αρχηγός 2ου Σ.Π. Αμαρουσίου

69733 88213